Workshop | de Kunst van Krachtgericht behandelen

VR: wetenschap, praktijk en ervaring

Sprekers: Ilse Verveer & Mike Verhiel

In deze interactieve lezing verkennen we de mogelijkheden van autonome VR-behandelingen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie? Maakt het behandelingen beter of efficiënter? Ilse Verveer en Psylaris inspireren je tot innovatieve behandelmethoden én moedigen je aan kritisch te denken.

Je kan eerst ervaren hoe het is om een VR bril te gebruiken onder begeleiding van Psylaris. Daarna zoomen we in op autonome inzet van VR-brillen. Ilse Verveer (winnaar van de Zorgverslimmer award 2024) neemt je mee in de implementatie hiervan in de behandeling van trauma met EMDR en de resultaten van haar onderzoek hiernaar. Ze slaat hierbij de brug tussen wetenschap, behandelaar en de cliënt en schroomt, naast haar enthousiasme over VR, niet om kritische noten te plaatsen bij de inzet van nieuwe technologie.

Over de sprekers

Ilse Verveer promoveerde in 2020 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de Klinische Psychologie. Als innovatie lead bij de Mental Care Group doet zij onderzoek naar digitale innovaties die de toegankelijkheid van de ggz bevorderen. In 2024 won zij de zorgverslimmer publieksprijs van Tenzinger met het onderzoek naar autonome EMDR met VR brillen van Psylaris.

Mike Verhiel is oprichter en CEO van Psylaris. Hij begon zes jaar geleden met het ontwikkelen van het eerste autonome behandelprotocol ter wereld voor de geestelijke gezondheidszorg. Mede dankzij zijn inspanningen is Psylaris nu de grootste VR-speler binnen de GGZ in West-Europa. Psylaris ontwerpt innovatieve GGZ toepassingen gebaseerd op evidence-based technieken en in samenwerking met psychologen, GGZ-organisaties en eindgebruikers. Eén van deze toepassingen is een VR Therapie product met onder andere EMDR, Exposure en Relaxatie.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren