Workshop | de Kunst van Focussen en Afbakenen

Doelgericht patronen doorbreken

Spreker: Mark Crouzen

Oplossingsgericht werken richt zich niet op problemen maar zoekt samen met de cliënt naar oplossingen. Door de ‘wondervraag’ wordt de cliënt gestimuleerd na te denken over zijn succesverhaal en hoe hier te komen, met een blijvend effect doordat de oplossingen passen binnen het referentiekader van de cliënt. Iedere sessie evalueer je kort met de cliënt. Deze benadering is respectvol, snel en doelgericht.

Laat je in deze workshop inspireren door Mark Crouzen die jarenlang met veel plezier en overtuiging op deze wijze werkt. Hij laat je zien hoe je de kracht en hulpbronnen van je cliënt kan benutten en respectvol, doelgericht en gefocust aan het werk gaat. Oplossingsgerichte therapie is niet ontwikkeld als kortdurende behandeling, maar door de manier van werken zijn behandelingen wel korter. Leuke bijkomstigheid: oplossingsgericht werken bevordert positieve energie en zorgt voor meer plezier in gesprekken met zowel cliënten als collega’s.

Over de spreker

Mark Crouzen is BIG-geregistreerd klinisch psycholoog, klinisch pedagoog, BIG-geregistreerd psychotherapeut, EMDR therapeut en supervisor cognitief gedragstherapeut en heeft een master psychofarmacologie (VS).

Naast behandelen geeft hij al jarenlang trainingen in oplossingsgericht behandelen en Feedback Informed Treatment. Oplossingsgerichte therapie is ontwikkeld in het Brief Family Therapy Center in Milwaukee (VS). Het is, in combinatie met FIT, een nog relatief nieuwe, maar veelbelovende en effectieve behandelvorm voor cliënten met complexe problematiek en comorbiditeit. In de therapie richt je je op levenskracht van de client en de therapeutische relatie. Zo voorkom je weerstand bij de client en vooral frustratie bij jezelf. Mark daagt je uit te leren, jouw grenzen te verleggen en beter te worden in je vak.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren